Mainos
Mainos

Jaakko Niemelä sai kuvataiteen valtionpalkinnon

Vuonna 1959 syntynyttä kuvataiteilija Jaakko Niemelää kiitellään palkintoperusteluissa mm. rohkeasti omannäköisestä taiteesta.

Kuvataiteilija Jaakko Niemelä on saanut kuvataiteen valtionpalkinnon tunnustukseksi pitkästä urastaan ja rohkeasti omannäköisestä taiteestaan. Valtion kuvataidetoimikunnan myöntämä palkinto on 15 000 euroa.

Vuonna 1959 syntynyt Niemelä on tullut tunnetuksi illuusioita luovista installaatioistaan ja rakennelmistaan kuten pyörivistä rautalankarakennelmista, jotka saattavat ensi silmäyksellä näyttää vyyhdiltä kanaverkkoa ja metalliromua, mutta valaistuina kasvavat varjomaisemiksi, joista erottuu kyliä ja kirkkoja.

- Hän yhdistää, purkaa, tuhoaa ja järjestää uudelleen maailmansa palasia, jotka ovat usein absurdeja, mutta silti tunnistettavia elämän elementtejä, perusteluissa sanotaan.

Uusimmissa teoksissa Jaakko Niemelän leikillisyys yhdistyy yhä terävämpään yhteiskuntakritiikkiin. Niissä henkilökohtainen suru ja ulkopuolinen sota ovat vaikuttavasti läsnä.

Perustelujen mukaan Niemelän tarinoita leimaa tragikoominen huumori ja myötätunto pientä ihmistä kohtaan. Tilanne saattaa olla vakava, mutta ei epätoivoinen. Tai tilanne saattaa olla epätoivoinen, mutta ei vakava.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme