Mainos
Mainos

Jaakonsaari löysi sisäisen meppinsä

SDP:n kansanedustaja Liisa Jaakonsaari on ilmoittanut lähtevänsä eurovaaliehdokkaaksi. Jaakonsaari kertoi asiasta tiedotustilaisuudessa eduskunnan kansalaisinfossa.

- Aion politisoida EU-vaalit ja haluan käydä EU-keskustelua kansalaisille läheisin termein, Jaakonsaari sanoo.

Entinen työministeri Jaakonsaari on istunut eduskunnassa lähes kolmekymmentä vuotta.

- Olen nyt löytänyt itsestäni sisäisen mepin, hän nauraa.

Jaakonsaari arvosteli viime viikolla Eero Heinäluomaa, koska tämä ei lähde SDP:n eurovaaliehdokkaaksi. Jaakonsaari ihmetteli blogissaan, miksi puolueen niin sanotut arvohenkilöt ovat haluttomia kantamaan vastuuta. Heinäluoman lisäksi ehdokkuudesta ovat kieltäytyneet muun muassa Erkki Tuomioja ja Johannes Koskinen. Nimekkäille ehdokkaille onkin tilaa, sillä myöskään seuraavat eivät lähde ehdolle: kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natri sekä nykyiset mepit Lasse Lehtinen, Reino Paasilinna ja Riitta Myller.

Jaakonsaari on nyt kolmas SDP:n kansanedustaja, joka yrittää europarlamenttiin. Tähän mennessä eurovaaliehdokkuudestaan ovat ilmoittaneet muun muassa Arja Alho, Kimmo Kiljunen ja Jani Sievinen.

Suomesta valitaan Euroopan parlamenttiin ensi kaudelle kolmetoista edustajaa. Koko maa on kesäkuussa järjestettävissä vaaleissa yhtenä vaalipiirinä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot