Mainos
Mainos

Jaakonsaari luottaa joustolakien läpimenoon

Työministeri Liisa Jaakonsaari uskoo, että työehtosopimusten joustojen laajentaminen hyväksytään eduskunnassa vasemmistopuolueiden kriittisistä ensireaktioista huolimatta.

-Olen levollisella mielellä ja luotan siihen, että esitykset menevät läpi, Jaakonsaari sanoi tänään Luxemburgista, missä hän osallistui EU:n työ- ja sosiaaliministereiden kokoukseen.

Jaakonsaari uskoi, että mielialat rauhoittuvat, kun lakiesitykset on saatu valmiiksi ja nähdään, että asiassa ei ole "voittajia eikä häviäjiä".

-Pelko, että joustot ulotettaisiin ilman mitään pelisääntöjä järjestäytymättömiin yrityksiin, havaitaan turhaksi, hän ennakoi.

Hallitus pääsi viime viikolla keskuudessaan sopimukseen siitä, mitä työehtosopimuksiin kirjattuja joustoja ulotetaan koskemaan työnantajaliittoihin kuulumattomia yrityksiä. Nyt tällaisten yritysten on toimittava lakien mukaan, vaikka alan työehtosopimuksissa olisi sovittu laista poikkeavia ja yrityksen kannalta edullisempia menettelytapoja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme