Mainos
Mainos

Jaakonsaari oudoksuu Halosen epäröintiä EU-laista

Eduskunta keskustelee tänään EU:n perustuslain ratifioinnista. Asiasta äänestetään perjantaina.

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Liisa Jaakonsaari oudoksuu presidentti Tarja Halosen epäröivää suhtautumista EU:n perustuslain ratifioimiseen Suomessa.

- Halosen näkemys on minulle suuri yllätys, hämmentävä yllätys, Jaakonsaari sanoo sanomalehti Pohjalaisen haastattelussa.

Halonen sanoi toissapäivänä Eurooppalainen Suomi -seminaarissa, ettei usko ratifioinnin tuovan lisäpontta sopimukselle muissa maissa. Halonen kummasteli kiirettä eikä pitänyt ajankohtaa ratifioinnille sopivana. Halonen muistutti myös, ettei tämä sopimus ole se, joka lopulta hyväksytään.

Jaakonsaaren mukaan ratifiointia ei pidä kyseenalaistaa tai hidastaa siksi, että muut eivät ratifioi.

- EU:ssa jokainen valtio arvioi sopimusta sisällön perusteella. Jos näin ei tehtäisi, tulisi sellainen käsitys, että Ranska ja Hollanti ovat päättäneet asian puolestamme.

Jaakonsaaren mielestä sopimukseen sisältyvät Suomen kannalta tärkeät asiat kuten työeläkejärjestelmä, maatalous ja pohjoiset alueet.

Vanhanen: Presidentin nihkeydellä ei vaikutusta

Pääministeri Matti Vanhanen arvioi eilen vierailullaan Berliinissä, että presidentin jarruttelulla ei ole vaikutusta hallituksen suunnittelemaan aikatauluun.

- Tottakai presidentti on osa tätä keskustelua. Ei kannata liioitella sitä vaikutusta, joka Suomen yksittäisellä päätöksellä on koko eurooppalaiseen ilmapiiriin mutta en myöskään vähättelisi sitä, Vanhanen totesi.

Eduskunta keskustelee perustuslain ratifioinnista tänään ja äänestää asiasta perjantaina.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme