Mainos
Mainos

Jaakonsaari toivoo vahvaa YK-järjestelmää

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Liisa Jaakonsaari näkee viimeaikaisissa dramaattisissa tapahtumissa mahdollisuuden vahvistaa YK-järjestelmää.

-Parhaassa tapauksessa YK:n turvallisuusneuvostouudistus toteutuisi ja siitä tulisi keskeinen toimija maailmassa, Jaakonsaari sanoo Hämeen Sanomien haastattelussa tänään.

Nato-kysymyksessä Jaakonsaari edellyttää sekä sotilasliitolta että suomalaisilta muutosta ennen Suomen mahdollista jäsenyyttä.

-Nato-jäsenyydellä pitää olla kansalaismielipiteen tuki. Nyt itse asiassa jäsenyyden vastustus on kasvussa.

Jaakonsaaren mielestä Nato-jäsenyys ei toisi tällä hetkellä mitään lisää suomalaisten turvallisuuteen tai Pohjois-Euroopan vakauteen.

Jaakonsaari kommentoi haastattelussa myös pernaruton ja jauhekirjeiden synnyttämää paniikkia. Hän toivoo, että ihmisille kerrottaisiin paremmin, mistä on kysymys.

-Ihmisissä ei saa herättää turhia pelkoja. Välttämättä ihmisten pelkoja ei kohu-uutisten jälkeen vähennä se, että ruutuun ilmestyy upseeri sanomaan, ettei mitään syytä huoleen ole, toteaa Jaakonsaari.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme