Mainos
Mainos

Jaakonsaari toivoo vahvaa YK-järjestelmää

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Liisa Jaakonsaari näkee viimeaikaisissa dramaattisissa tapahtumissa mahdollisuuden vahvistaa YK-järjestelmää.

-Parhaassa tapauksessa YK:n turvallisuusneuvostouudistus toteutuisi ja siitä tulisi keskeinen toimija maailmassa, Jaakonsaari sanoo Hämeen Sanomien haastattelussa tänään.

Nato-kysymyksessä Jaakonsaari edellyttää sekä sotilasliitolta että suomalaisilta muutosta ennen Suomen mahdollista jäsenyyttä.

-Nato-jäsenyydellä pitää olla kansalaismielipiteen tuki. Nyt itse asiassa jäsenyyden vastustus on kasvussa.

Jaakonsaaren mielestä Nato-jäsenyys ei toisi tällä hetkellä mitään lisää suomalaisten turvallisuuteen tai Pohjois-Euroopan vakauteen.

Jaakonsaari kommentoi haastattelussa myös pernaruton ja jauhekirjeiden synnyttämää paniikkia. Hän toivoo, että ihmisille kerrottaisiin paremmin, mistä on kysymys.

-Ihmisissä ei saa herättää turhia pelkoja. Välttämättä ihmisten pelkoja ei kohu-uutisten jälkeen vähennä se, että ruutuun ilmestyy upseeri sanomaan, ettei mitään syytä huoleen ole, toteaa Jaakonsaari.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot