Mainos
Mainos

Jaakonsaari: Uusista työajoista sovitaan tuloratkaisussa

Työministeri Liisa Jaakonsaari (sd.) pitää varmana, että seuraavassa tuloratkaisussa sovitaan uusista työajoista, vaikkei yleistä työajan lyhenemistä tapahdukaan.

Jaakonsaari sanoi tänään Uudessakaupungissa, että keskeiset työmarkkinajärjestöt ovat jo päässeet niin pitkälle, että sekä työantajilla että työntekijäjärjestöillä on yhteinen suositus uudesta työaikapolitiikasta.

-Seuraava askel on tuleva tuloratkaisu, jota pidän erittäin tärkeänä pyrittäessä ratkaisemaan kahta suurta ongelmaamme. Toinen on se, että työssä olevat uupuvat työtaakan alle. Toinen on se, että suuri osa ihmisistä on edelleen kokonaan vailla työtä.

-En usko mihinkään yleiseen työajan lyhenemiseen. Se ei olisi työllisyydenkään kannalta hyvä asia, koska työvoimakustannukset nousisivat, josta saattaisi seurata jopa työttömyyden lisääntymistä.

-Työaikakysymyksillä työttömyyteen voidaan kuitenkin vaikuttaa. Uskon, että seuraavassa tuloratkaisussa meille tulee entistä monimuotoisempia työaikoja. Annan tukeni palkansaajajärjestöjen työaikaesityksille, lupasi Jaakonsaari.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme