Mainos
Mainos

Jääneston laitteisto ei toiminut kaukojunissa

VR luopuu kaukojunien käsittelystä jäänesto- ja sulatuslaitteistolla, joka otettiin käyttöön viime talvena. Jäätä estävän glykolin vaikutusaika osoittautui niin lyhyeksi, että sitä kannattaa käyttää vain lähijunissa.

VR rakensi kauko- ja lähijunille erilliset jäänestolaitteistot Helsingin Ilmalaan viime talvena.

Junaliikenteen täsmällisyys kääntyi kahden vaikean talven jälkeen paremmaksi viime talvena. VR pyrkii jatkamaan samaan suuntaan tuomalla kaukoliikenteen varajunan Helsingin asemalle. Näin raideliikenteen pullonkaulassa on mahdollista korvata myöhästyvä juna aiempaa nopeammin.

Kaukojunien aikatauluihin myös lisätään viime talven tapaan pelivaraa.

VR aikoo niin ikään vahvistaa Pendolinon ominaisuuksia, jotka tekevät siitä nopeimman junan kotimaan liikenteessä. Pendolinojen kallistusjärjestelmää kaarteissa ja alusrakennetta muutetaan niin, että ne kestävät paremmin lunta ja jäätä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot