Mainos
Mainos

Jäänmurtajat uhkaavat mennä lakkoon jo torstaina

Jäänmurtajilla alkaa lakko jo torstaina kello 14, jos neuvotteluissa öljyntorjuntalisistä ei päästä sopimukseen sitä ennen.

Neuvotteluja oli määrä jatkaa valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla keskiviikkoiltana ja tarpeen vaatiessa torstaiaamuna. 

Merimies-Unioni, Laivanpäällystöliitto ja Konepäällystöliitto ovat antaneet lakkovaroitukset kahdesta työriidasta.

Toinen koskee neuvotteluja työehtosopimuksista ja siihen liittyvä lakonuhka on siirretty sunnuntaille, öljyntorjuntavalmiutta koskevaa työtaistelua ei ole siirretty. 

-EU:n meriturvallisuusvirasto on tehnyt Arctia Shippingin kanssa sopimuksen siitä, että yksi jäänmurtaja on jatkuvasti öljyntorjuntavalmiudessa ympäri vuoden. He maksavat siitä, ja on sovittu, että työhön osallistuville maksetaan erityisiä korvauksia. Kiista koskee korvauksia, vuorotteluja ja yleensä työvoiman käyttöä öljyntorjunnassa, sanoo Merimies-Unionin puheenjohtaja Simo Zitting.  
Torstaina mahdollisesti alkava lakko koskee Zittingin mukaan kaikkia Arctia Shippingin vajaata kymmentä alusta, jäänmurtajia, monitoimimurtajia ja satamahinaajia. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme