Mainos
Mainos

Jäänmurtajien lakonuhka peruuntui

Jäänmurtajia koskevan lakonuhka on rauennut. Ensi perjantaina uhannut jäänmurtajien, monitoimimurtajien ja saariston yhteysalusten lakko peruuntui, kun kiistan osapuolet hyväksyivät valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen tänään jättämän sovintoesityksen.

Merimies-Unioni oli uhannut perjantaina myös merialueiden lossinkuljettajien lakolla. Myös tämä lakko peruuntui.

Murtajien ja monitoimimurtajien kaksivuotinen työehtosopimus tuo maaliskuun alusta 5 prosentin ja ensi vuoden maaliskuun alusta 4,6 prosentin palkankorotukset. Sopimus on tosin irtisanottavissa ensi helmikuun lopusta alkaen, jos osapuolet eivät löydä sopua työryhmävalmisteluun jätetyistä kysymyksistä.

Sopimus koskee noin 250:tä työntekijää.

Merimies-Unioni tavoitteli merialueiden lossinkuljettajille omaa työehtosopimusta. Työnantajien Destialla on jo yleinen sopimus Julkisten ja hyvinvointialojen liiton kanssa. Nyt sovittiin neuvottelumenettelystä, jolla myös Merimies-Unionia kuullaan jäseninään olevien lossinkuljettajien asioissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot