Mainos

Jääpatotilanne Kiiminkijoella erittäin vaikea

Kiiminkijoella jääpadot ovat nostattaneet veden pintaa niin, että useita tietä on poikki ja pelastuslaitos on joutunut suojaamaan kymmenkunta asuinrakennusta.

Tällä hetkellä pahimmat jääpadot ovat Honkasensuvannon yläpuolella, Kiimingin taajaman yläpuolella sekä Ylikiimingin taajaman tuntumassa.

Pelastuslaitoksen mukaan jääpatojen purku on erittäin hankalaa, koska liikkeelle lähtiessään padot voivat aiheuttaa vahinkoja alapuolisen uoman varren asutuksille.

ELY-keskus arvioi, että virtaama Kiiminkijoessa nousee ja jääpadot lähtevät liikkeelle virtaaman nousun vaikutuksesta seuraavan kahden vuorokauden aikana. Pelastuslaitoksen mukaan parasta olisi, että jäät ehtisivät haurastua mahdollisimman paljon ennen liikkeellelähtöään.

Jäät ovat lähteneet purkautumaan myös Utosjoella, Olhavanjoella ja Kivijoella. Jokiin on muodostunut jääpatoja, joiden poistoon varaudutaan mahdollisuuksien mukaan.

Olhavanjoen, Kivijoen ja Kuivajoen virtaamat ovat kasvussa ja jäiden liikkeellelähtö laajemmin on edessä seuraavien päivien aikana. Myös Iijoen virtaama on kasvussa.

Jääpatotilanne Oulujoen eteläpuolisissa joissa on helpottamassa lukuun ottamatta Tyrnävänjokea. Kalajoen, Pyhäjoen ja Siikajoen virtaamat ovat kääntyneet laskuun.

ELY-keskus varoittaa edelleen nopeista virtaamamuutoksista sekä jäiden liikkeistä jokien ja uomien varsilla.

(MTV3)

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot