Mainos
Mainos

Jäät liikkeelle Salonjoessa ja Aurajoessa

Jäät ovat lähteneet liikkeelle Varsinais-Suomessa Aurajoessa ja Salonjoessa.

Jäiden lähtö on aiheuttanut ongelmia Salossa. Yöpakkanen hillitsi tilannetta hieman, mutta Salonjoen vesi alkoi jälleen nousta päivän valjettua, kertoo päivystävä palomestari.

Moisionkoskessa on jääpato, joka lähti liikkeelle puolen päivän aikaan. Pelastuslaitoksen huolena on, että jäät voivat kasautua keskustan alueelle. Joen alajuoksulle pakkautuneita jäitä nostetaan ylös kaivinkoneilla.

Vesi on levinnyt joidenkin liikekiinteistöjen pihalle ja asuintalojen kellareihin, mutta pahemmista vahingoista ei ole tullut ilmoituksia.

Aurajoen jäät liikkeeseen jo eilen

Turussa Aurajoen jäät lähtivät liikkeelle jo eilen. Päivystävän palomestarin mukaan joessa on kova virtaus, mutta jäät eivät aiheuta ympäristölle vaaraa.

Etelä-Pohjanmaalla isojen jokien, kuten Lapuanjoen ja Kyröjoen, vedenpinnat ovat nousseet korkeammalle kuin ennustettiin, kertoo Suomen ympäristökeskuksen (Syke) johtava hydrologi Bertel Vehviläinen.

Tänään ja huomenna sää todennäköisesti kylmenee, mikä hidastanee vedenpintojen nousua.

Etelä-Suomessa Vantaanjoella tilanne on vedenpinnan nousun suhteen rauhallinen.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme