Mainos
Mainos

Jäät pitävät vielä jännitystä yllä Kyrönjoella

Huomisesta alkaen katseet suunnataan jo Perho- ja Lestijoelle, jonne enteillään tulvahuippua ensi viikon alkupuolella.

Kyrönjoen ja Lapuanjoen vedenkorkeudet ovat olleet koko päivän laskusuunnassa. Sen sijaan jäätilanne pitää vielä jännitystä yllä esimerkiksi Kyrönjoen alajuoksulla Vähässäkyrössä ja Mustasaaressa.

Toistaiseksi jäät ovat liikkuneet alajuoksulla vasta vähän. Länsi-Suomen ympäristökeskuksen tulvajohtaja Martti Kujanpää kertoo, että jääpatojen pelossa alueelle on otettu valmiiksi kaivinkone, joka voi tarvittaessa ruveta purkamaan jääsumaa.

Jäiden toivotaan pysyvän paikoillaan mahdollisimman kauan. Silloin ne ohenevat ja haurastuvat itsestään eikä hätätöihin ole tarvetta.

Jäistä on ollut pieniä ongelmia esimerkiksi Lappajärveen laskevan Vimpelinjoen varressa, jossa jäät uhkasivat kesäasutusta. Myös Lapuan keskustan yläpuolella on vielä pieniä jääpatoutumia.

Ilmajoen keskustan kohdalla eilen illalla vettä nostanut patouma lähti liikkeelle iltapäivällä ja muodosti jopa kahden kilometrin jäälauttajonon.

Kujanpää ennustaa, että huomisesta alkaen katseet suunnataan jo Perho- ja Lestijoelle, jonne enteillään tulvahuippua ensi viikon alkupuolella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme