Mainos
Mainos

Jäätteenmäen ja Mannisen Irak-asian syyteharkinnan ratkaisu perjantaina

Valtakunnansyyttäjä ilmoittaa antavansa Martti Mannisen ja Anneli Jäätteenmäen ns. Irak-asiaa koskevan syyteharkinnan ratkaisun 19.12 klo 12.

Anneli Jäätteenmäki


Syyteharkinnan tulos ns. Irak-vuotoasiassa kerrotaan perjantaina. Valtakunnansyyttäjänvirasto tiedottaa valtakunnansyyttäjä Matti Kuusimäen ratkaisusta puoliltapäivin.

Syyteharkinnassa on pohdittu, syyllistyivätkö kansanedustaja Anneli Jäätteenmäki ja presidentin entinen neuvonantaja Martti Manninen rikoksiin viimekeväisen Irak-vuodon yhteydessä. Poliisitutkinnan perusteella Mannista epäillään virkasalaisuuden rikkomisesta ja Jäätteenmäkeä yllytyksestä siihen.

Syyteharkinnan ratkaisulla ja aikataululla on arveltu olevan vaikutusta muun muassa keskustan ehdokasasetteluun ensi kesän EU-parlamenttivaaleissa. Jäätteenmäen on uumoiltu harkitsevan ehdokkuutta vakavasti, jos syytettä yllytyksestä virkasalaisuuden rikkomiseen ei nosteta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot