Mainos
Mainos

Jäätteenmäen ja Mannisen Irak-asian syyteharkinnan ratkaisu perjantaina

Valtakunnansyyttäjä ilmoittaa antavansa Martti Mannisen ja Anneli Jäätteenmäen ns. Irak-asiaa koskevan syyteharkinnan ratkaisun 19.12 klo 12.

Anneli Jäätteenmäki


Syyteharkinnan tulos ns. Irak-vuotoasiassa kerrotaan perjantaina. Valtakunnansyyttäjänvirasto tiedottaa valtakunnansyyttäjä Matti Kuusimäen ratkaisusta puoliltapäivin.

Syyteharkinnassa on pohdittu, syyllistyivätkö kansanedustaja Anneli Jäätteenmäki ja presidentin entinen neuvonantaja Martti Manninen rikoksiin viimekeväisen Irak-vuodon yhteydessä. Poliisitutkinnan perusteella Mannista epäillään virkasalaisuuden rikkomisesta ja Jäätteenmäkeä yllytyksestä siihen.

Syyteharkinnan ratkaisulla ja aikataululla on arveltu olevan vaikutusta muun muassa keskustan ehdokasasetteluun ensi kesän EU-parlamenttivaaleissa. Jäätteenmäen on uumoiltu harkitsevan ehdokkuutta vakavasti, jos syytettä yllytyksestä virkasalaisuuden rikkomiseen ei nosteta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme