Mainos
Mainos

Jäätteenmäen jatkoaikeista odotellaan tietoa

Keskustajohto selvittää puolueen sisäistä tilannetta tänään käynnistyvässä puoluehallituksen kokouksessa.

Keskustan piirissä viime kuukaudet vallinneeseen hämmennyksen tilaan odotetaan selvyyttä tänään, kun puolueen johto kokoontuu pohtimaan ajankohtaisia poliittisia ja tällä kertaa erityisesti tiettyjä puolueen sisäisiä kysymyksiä.

Puoluehallituksen kokouksesta odotetaan jälleen lisävalaistusta entisen pääministerin Anneli Jäätteenmäen jatkosuunnitelmiin. Jäätteenmäki on ilmoittanut luopuvansa puolueen puheenjohtajuudesta ja jatkavansa helsinkiläisenä kansanedustajana, mutta enempää hän ei ole omia suunnitelmiaan valottanut. Vaikeneminen on ollut omiaan lisäämään erilaisia spekulaatioita ja huhuja hänen ympärillään.

Keskustan puoluesihteeri Eero Lankia ei halua esittää Jäätteenmäelle toiveita siitä, mitä tämän tulisi puoluehallituksessa ilmoittaa.

-Annelin tuntojen kuuleminen on tietysti vähän kaikkien odotuksissa, hän kuitenkin myöntää.

"Irakgate" jälleen esillä

Skotlannissa kielikurssilla viime viikot viettänyt Jäätteenmäki joutunee kokouksen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa jälleen vastailemaan myös Irak-skandaalin alkulähteitä koskeviin kysymyksiin. Viime aikoina keskustaa lähellä olevien lehtien ja journalistien piiristä on vihjailtu, ettei Irak-jupakka ehkä vielä olisikaan poliittisesti loppuun käsitelty ja osoiteltu Mäntyniemen suuntaan.

Lankia ei myönnä "erityisesti iloinneensa" näistä vihjailuista. Hän sanoo mieluummin koettaneensa rakentaa hallitusyhteistyötä kuin olla sitä nakertamassa.

- Mutta vapaa maa, vapaat journalistit. Nämä kirjoittajathan eivät kirjoita keskustan suulla. Heillä on omat motiivinsa, omat taustansa, oma riippumaton asemansa suhteessa keskustaan, Lankia muistuttaa.

-Totta kai heillä on oikeus kirjoittaa, mitä kirjoittavat, mutta se on tärkeää lukijoiden tietää, että he eivät keskustan nimissä kirjoita.

Takkulan paikka täyttöön

Puoluehallituksen kokouksen virallisena pääasiana on ylimääräisen puoluekokouksen koollekutsuminen. Helsingissä lokakuun 5. päivänä pidettävässä puoluekokouksessa joudutaan valitsemaan uusi puheenjohtaja ja kaksi varapuheenjohtajaa.

Irak-vuotojupakan yhteydessä ryvettynyt Hannu Takkula on ilmoittanut jättävänsä luottamuksensa puolueväen harkittavaksi. Lankia sanoi odottavansa, että Takkula tuo ilmoituksensa varapuheenjohtajan paikan täytettäväksi jättämisestä puoluehallituksen kokoukseen.

Takkula kertoi itse STT:lle eilen, ettei hänellä ole mitään lisättävää tai muutettavaa siihen, mitä aiemmin on sanonut. Eli hän jättää paikkansa avoimeksi, mutta pyrkii jatkamaan sillä edelleen itse.

Varapuheenjohtajaehdokkaista ei ole pulaa, sillä kisaan on lähdössä Takkulan ja muutaman muun istuvan kansanedustajan lisäksi useita muitakin yrittäjiä. Uusin ehdokas on tamperelainen ammattijärjestö Superin ammattiasiainsihteeri Raija Moilanen.

(MTV3-STT)

SDP:n kansanedustaja Liisa Jaakonsaari arvostelee Suomen keskustaa sanomalla, että Anneli Jäätteenmäki joutui puolueessaan sukupuolisyrjinnän kohteeksi.

(Huomenta Suomi 02.09.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme