Mainos
Mainos

Jäätteenmäki: Ajoin Irak-asiassa Suomen etua

Europaralamentaarikko Anneli Jäätteenmäki sanoo ajatelleensa suomalaisten etua ottaessaan esille Irak-asian ennen vuoden 2003 eduskuntavaaleja.

Keskustan europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki kiistää, että hän ei olisi ajatellut Suomen etua nostaessaan Irak-asian esiin viime eduskuntavaalien alla. Hänen mukaansa lähtökohtana oli nimenomaan Suomen ja suomalaisten etu.

Kahden vuoden takainen kiista alkoi siitä, kun Jäätteenmäki katsoi silloisen pääministerin Paavo Lipposen liian kärkkäästi luvanneen Suomen apua rauhanturva- ja humanitäärisiin toimiin Irakissa mahdollisen sodan jälkeen.

- Eikö voisi ajatella niin päin, että ne, jotka olivat viemässä Suomea Yhdysvaltain johtamaan sotakoalitioon, eivät ajatelleet loppuun asti, mikä on suomalaisten etu, Jäätteenmäki kirjoittaa Suomenmaa-lehdessä perjantaina.

Presidentti Tarja Halosesta kertovan tuoreen kirjan mukaan Halonen pitää erityisen huonona asiana, että Jäätteenmäki ei ajatellut Suomea.

Jäätteenmäki puolestaan opastaa olemaan varovainen sanoissaan, jos esimerkiksi väittää, että joku ei toiminnassaan ajattele Suomea.

- Kansankunnan etu ei aina ole yksiselitteinen asia, ja eri ihmiset tarkastelevat asioita eri näkökulmista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme