Mainos
Mainos

Jäätteenmäki ei ratifioisi EU:n perustuslakia

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta kehotti eilen hallitusta tekemään esityksen sopimuksen ratifioinnista ennen Suomen puheenjohtajuuskauden alkua.

Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki vastustaa EU:n perustuslain ratifiointia. Suomen kannattaisi hänestä ennemmin miettiä, miten sopimusta korjataan.

- Aiemmin Suomessa on lähdetty siitä, että ratifiointi tehdään siksi, että sopimus on tarkoitus panna täytäntöön. Nyt EU:ssakin eletään tuumaustaukovaihetta. Juristinsieluni sanookin, miksi meidän pitäisi ratifioida sopimus, joka ei tule voimaan, Jäätteenmäki arvioi Kalevan haastattelussa.

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta kehotti eilen hallitusta tekemään esityksen sopimuksen ratifioinnista ennen Suomen puheenjohtajuuskauden alkua. Perustuslain hyväksymisestä päättää eduskunta.

- Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, miten hyvin Suomi onnistuu hoitamaan puheenjohtajuuden. Ratifioinnilla on sisäpoliittiset syyt, Jäätteenmäki sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme