Mainos
Mainos

Jäätteenmäki: Eläkejärjestelmä liian mutkikas

Keskustan Anneli Jäätteenmäki haluaisi yhtenäistää eläkeindeksit. Lisäksi kuntiin tulisi perustaa seniorineuvostoja eläkeläisten etujen valvojiksi.

Keskustan Anneli Jäätteenmäki haluaisi yksinkertaistaa monimutkaista eläkejärjestelmää.

Keskustan puheenjohtajaehdokas Anneli Jäätteenmäki vaatii Suomen eläkejärjestelmän yksinkertaistamista. Jäätteenmäki sanoi tänään Lappajärvellä, että erisuuruiset indeksit työ- ja kansaneläkkeissä sekä iän perusteella ovat vastoin eläkkeensaajien yhdenvertaisuutta.

-Tavoitteena tulee olla yksi yhtenäinen indeksi, joka turvaa eläkkeiden oikeudenmukaisen kehityksen ja sopeutuu kansantalouden kestokykyyn, Jäätteenmäki ehdotti.

Hän muistutti, että yli 65-vuotiaita on Suomessa jo lähes 800 000 ja 30 vuoden aikana ikäihmisten osuus lähes kaksinkertaistuu.

Jäätteenmäki esitti, että joka kuntaan pitäisi perustaa ikäihmisten asioihin paneutuva seniorineuvosto ja laatia ikäihmisten ohjelma. Neuvostot voisivat tehdä aloitteita sosiaali- ja terveyspalveluihin ja parannusehdotuksia muihinkin elinympäristöön kuuluviin asioihin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot