Mainos
Mainos

Jäätteenmäki: Eläkejärjestelmä liian mutkikas

Keskustan Anneli Jäätteenmäki haluaisi yhtenäistää eläkeindeksit. Lisäksi kuntiin tulisi perustaa seniorineuvostoja eläkeläisten etujen valvojiksi.

Keskustan Anneli Jäätteenmäki haluaisi yksinkertaistaa monimutkaista eläkejärjestelmää.

Keskustan puheenjohtajaehdokas Anneli Jäätteenmäki vaatii Suomen eläkejärjestelmän yksinkertaistamista. Jäätteenmäki sanoi tänään Lappajärvellä, että erisuuruiset indeksit työ- ja kansaneläkkeissä sekä iän perusteella ovat vastoin eläkkeensaajien yhdenvertaisuutta.

-Tavoitteena tulee olla yksi yhtenäinen indeksi, joka turvaa eläkkeiden oikeudenmukaisen kehityksen ja sopeutuu kansantalouden kestokykyyn, Jäätteenmäki ehdotti.

Hän muistutti, että yli 65-vuotiaita on Suomessa jo lähes 800 000 ja 30 vuoden aikana ikäihmisten osuus lähes kaksinkertaistuu.

Jäätteenmäki esitti, että joka kuntaan pitäisi perustaa ikäihmisten asioihin paneutuva seniorineuvosto ja laatia ikäihmisten ohjelma. Neuvostot voisivat tehdä aloitteita sosiaali- ja terveyspalveluihin ja parannusehdotuksia muihinkin elinympäristöön kuuluviin asioihin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme