Mainos
Mainos

Jäätteenmäki: En löydä itsestäni pyrkyä presidentiksi

Anneli Jäätteenmäki sanoo tiedotteessaan harkinneensa perusteellisesti presidenttikysymystä, ja tulleensa siihen tulokseen, ettei lähde tavoittelemaan maan johtajan paikkaa.

- Olen alusta lähtien suhtautunut ehdokkuuteen varauksellisesti. Kielteinen kantani on ollut pitkään myös keskustan johdon tiedossa. Puheenjohtaja Mari Kiviniemelle kerroin kantani 3. elokuuta, kun hän vieraili Lapualla., Jäätteenmäki kirjoittaa tänään illalla päivätyssä tiedotteessa.

Jäätteenmäen mukaan hän kertoi kantansa vasta nyt, koska niin monet olivat pyytäneet häntä harkitsemaan vielä. Hän ei myöskään tunnista itsessään halua ryhtyä kisaan presidentin tehtävästä.

- Jos ryhtyy ehdolle vaativaan vaaliin, pitäisi olla oma palava innostus eli pyrkyä presidentiksi. Sellaista en ole onnistunut itsestäni löytämään. Ratkaisuuni on vaikuttanut myös se, että lähipiirini suhtautuu ehdokkuuteen kielteisesti.

Ehdokkuudesta luopunut Jäätteenmäki sanoo, että päätös oli lopulta vaikea. Hän myös kiittää kaikkia kannustuksesta.

- Toivon, että minua ehdokkaaksi halunneet ymmärtävät ratkaisuni ja pitävät edelleen yhteyttä tärkeiksi kokemissaan asioissa.

Ennen kaikkea Jäätteenmäki sanoo haluavansa keskittyä työhönsä EU-parlamentissa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme