Mainos
Mainos

Jäätteenmäki: Hallitus laiminlyö Venäjä-suhteita

Keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki kritisoi hallitusta, joka hänen mukaansa on tietoisesti valinnut linjan, jonka mukaan Suomen ja Venäjän suhteet ovat vain osa EU-politiikkaa. Jäätteenmäen mielestä Suomi laiminlyö kahdenväliset suhteet Venäjän kanssa.

-Kahdenvälisistä suhteista puhutaan enää harvoin. Suomen Venäjä-politiikka ei voi olla vain EU:n idänpolitiikan jatke, vaan Suomella on oltava oma, aktiivinen Venäjän-politiikkansa, Jäätteenmäki sanoo.

Jäätteenmäki kysyy, eikö Suomella ole omia, itsenäisiä tavoitteita lähialueiden kanssa tehtävässä yhteistyössä. Lähialueyhteistyöhön käytetään kuitenkin suomalaisten verorahoja, sanoi Jäätteenmäki.

Jäätteenmäen mukaan Suomen kannattaisi yhteistyössä Venäjän kanssa etsiä ratkaisuja, jotka helpottavat käytännön kanssakäymistä ja edistävät rajat ylittävää yritystoimintaa. Jäätteenmäki puhhui Keskustan kesäjuhlassa Luumäellä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme