Mainos
Mainos

Jäätteenmäki Irakista: Tilanne näyttää huonolta

Keskustan puheenjohtaja ja vaalivoittaja Anneli Jäätteenmäki on huolissaan Irakin ympärillä tapahtuvista sodanvalmisteluista. Hän arvioi, että tilanne näyttää tällä hetkellä erittäin huonolta. Jäätteenmäki jaksoi silti vielä tänään toivoa rauhanomaista ratkaisua kriisiin. Hän korosti, että YK:n turvallisuusneuvoston tulee päättää voimankäytöstä.

-Me kaikki toivomme, että sota voitaisiin välttää ja että Irak noudattaisi ja noudattaa YK:n turvallisuusneuvoston päätöksiä, luopuu joukkotuhoaseista ja hävittää nämä ohjukset, mitkä päätöslauselman mukaan pitää hävittää, Jäätteenmäki sanoi STT:lle.

Jäätteenmäki ei halunnut ottaa kantaa siihen, pitäisikö Suomen mahdollisen sodan sytyttyä jäädyttää aseiden ja puolustustarvikkeiden vienti sotaa käyviin maihin, kuten Yhdysvaltoihin. -Ei nyt mennä asioiden edelle. Odotetaan, että mitkä ovat nämä lähipäivien ratkaisut, hän sanoi.

Jäätteenmäki ei myöskään ottanut kantaa siihen, pitäisikö Suomen vaihtaa edustajansa EU:n tulevaisuuskonventissa. Keskustan lisäksi eduskunnan ulkoasiainvaliokunta on moittinut sitä, että edustajana ei ole ollut ministeri vaan tutkija Teija Tiilikainen.

-Ei mennä nyt asioiden edelle. Lipposen hallitus hallitsee, ja nyt lähdetään käymään hallitustunnusteluja ja hallitusneuvotteluja.

Tämä päivä meni keskustan kannalta valmistautumiseen. Jäätteenmäki kertoi nukkuneensa aamulla pitkään ja lähteneensä sen jälkeen puoluetoimistolle. SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipposen kanssa hän ei ollut ainakaan iltapäivään mennessä keskustellut. Lipponen selvitteli tilannetta tänään Kesärannasta käsin eikä antanut lausuntoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme