Mainos
Mainos

Jäätteenmäki: Irtisanomisia syytä välttää

Pääministeri Anneli Jäätteenmäki toivoo yritysten välttävän lomautuksia ja irtisanomisia mahdollisimman pitkään. Jäätteenmäen mukaan irtisanomiset saattavat vähentää kuluttajien ostohaluja, mikä vain lisäisi työttömyyttä. Jäätteenmäen mukaan hallitus pyrkii aikaistetuilla veronkevennyksillä nimenomaan lisäämään kotimaista kulutusta ja sitä kautta työllisyyttä.

Jäätteemäki

Pääministeri Anneli Jäätteenmäki toivoo työnantajilta malttia ja vastuullisuutta, sekä irtisanomisissa että lomautuksissa. Jatkuvasti lisääntyvät väenvähennysilmoitukset saattavat pääministerin mukaan heikentää kuluttajien luottamusta talouteen.

- Jos irtisanomis- ja lomautusilmoituksia tulee kovin paljon, niin kyllä se ajaa ihmiset varovaisuuteen, säästäväisyyteen ja silloin se on sitten pois kulutuksesta sekä kotimaisista palveluista.

Se puolestaan vain pahentaisi työttömyyttä. Jäätteenmäki korostikin tänään politiikan toimittajien tilaisuudessa, että kotimainen kulutus on taloudelle ja työllisyydelle juuri nyt erityisen tärkeää.

Juuri talouskasvun turvaamisella, Jäätteenmäki puolusti myös hallituksen veronkevennyspolitiikkaa.

- Tässä on kaksi puolta. On palvelupuoli ja on verotuspuoli, eivätkä ne ole toisilleen vastakkaisia. Tavoitteena on se, että tällä elvytyksellä saataisiin aikaan talouskasvua ja sitä kautta sitten ihmisten työpaikat toivottavasti säilyisivät ja vieläpä lisääntyisivät.

Se ei kuitenkaan vielä riitä.

- Kyllä tämä viennin elpyminen ja dollarin ja euron suhde ovat aivan yhtä tärkeitä kuin verotus.

Viennille ja euron kurssille hallitus ei voi juuri mitään, mutta kansalaisten kulutus- ja yrittämishaluja se pyrkii lisäämään. Jos konsti ei toimi, niin sekä hallitus että hyvinvointi-Suomi ovat pulassa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 27.05.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme