Mainos
Mainos

Jäätteenmäki: Kehitysyhteistyörahoja nostettava

Keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäen mielestä kehitysyhteistyörahoja pitäisi nostaa, sillä suomalaisten on kannettava kansainvälinen vastuunsa.

Jäätteenmäen mielestä on kiinnitettävä huomiota siihen, että Suomi auttaa pienimuotoisissa hankkeissa, jotka tuovat helpotusta tavallisen ihmisen arkeen. -Käynnissä on hyviä vesihuoltoprojekteja, ja lisäksi on panostettu naisten ja nuorten koulutukseen. Koulutus on tärkeää, koska se ammatin oppimisen kautta antaa mahdollisuuden selvitä myöhemmin elämässä, Jäätteenmäki korosti.

STT:n Suomen Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan ehdotus nostaa Suomen kehitysyhteistyörahoitus YK:n suositustasolle jakaa suomalaiset kahteen lähes yhtä suureen ryhmään. Mielipidemittauksen mukaan 47 prosenttia kansalaisista haluaa nostaa rahoituksen 0,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta vuoteen 2010 mennessä. 42 prosenttia vastanneista ei halua lisätä kehitysmäärärahoja.

Jäätteenmäki vieraili tänään Salossa, Turussa ja Raisiossa sekä osallistui Varsinais-Suomen piirin suureen vaalijuhlaan pääpuhujana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme