Mainos
Mainos

Jäätteenmäki kummastelee vihreiden liittovaltiokantaa

Keskustan sijaisjohtaja Anneli Jäätteenmäki ihmettelee vihreiden tukea Euroopan unionin liittovaltiokehitykselle. Jäätteenmäen mielestä unioni pitäisi pitää itsenäisten valtioiden liittona, jossa päätöksenteko on mahdollisimman monessa asiassa aluetasolla. Jäätteenmäki kertoo näkemyksistään sanomalehti Ilkan haastattelussa.

Suomen sisäisistä ongelmista Jäätteenmäki näkee keskeiseksi kuntakysymyksen. Keskusta on ajanut ajatusta maakuntien Suomesta, mutta sellainen ei Jäätteenmäen mielestä ole toteutunut. Kuntien näkökulma on yhä päällimmäisenä, vaikka hengissä pysyminen edellyttäisi laajempia kokonaisuuksia.

Keskusta vastustaa kuitenkin kuntien pakkoliitoksia, sillä pelkkiin seiniin ei Jäätteenmäen mukaan kannata rahaa pistää. Lähtökohtana on hyvät peruspalvelut, ja vasta sen jälkeen voi miettiä, mihin rajoja piirretään.

Jäätteenmäki luovuttaa keskustan puheenjohtajan tehtävät Esko Aholle juhannuksen tienoilla. Sijaisjohtaja lupaa kuitenkin olla jatkossakin puolueen käytettävissä, ja uumoilee, että työtä riittää sekä Aholle että hänelle. (STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme