Mainos
Mainos

Jäätteenmäki: Oikeuskansleri tutkikoon velkaohjelman!

Keskustan varapuheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki moittii MTV3:n Nettivieraana kovin sanoin hallituksen esitystä ylivelkaantuneiden auttamiseksi.

Keskustan varapuheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki moittii hallituksen suunnitelmaa ylivelkaantuneisen auttamiseksi. Jäätteenmäki korostaa MTV3:n Nettivieras-kirjoituksessaan, että sopimus koskee vain niitä, joiden velkojina ovat pankit.

-Kuitenkin suurin osa ylivelkaantuneiden lainoista on perintäyhtiöillä, hän korostaa.

Jäätteenmäki toivoisi oikeuskanslerin puutuvan asiaan.

-Oikeuskansleri ei ole reagoinut asiaan. Olisi kuitenkin tärkeätä, että oikeuskansleri antaa selvityksen, voiko hallitus tietoisesti asettaa velalliset eri asemaan sen mukaan, onko ylivelkaantuneen velka pankille, perintätoimistolle tai jollekin muulle, Jäättenmäki kirjoittaa.

-Asenteet ylivelkaantuneita kohtaan ovat pahasti pielessä. Velkaantuneita koskevaa lainsäädäntöä tulisi pikaisesti muuttaa, mutta Lipposen hallitukset eivät seitsemän vuoden jälkeenkään ole saaneet epäkohtia korjatuksi. Velkavankeus ei ole kenenkään etujen mukaista, Jäättenmäki toteaa.

-Kaiken kaikkiaan ei voi välttyä ajatukselta, että velkasovinto-ohjelmalla yritetään kiillottaa lähinnä pankkien ja hallituksen julkisivua. Haastattelemieni asiantuntijoiden mukaan ohjelma ei käytännössä merkitse mitään. Kaikkien järkevien velkojien pitäisi pyrkiä vapaaehtoiseen sopimukseen ilman hallituksen järjestämää mediatapahtumaakin, kirjoitaa Jäätteenmäki.

(Seitsemän uutiset 10.05.2002).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme