Mainos
Mainos

Jäätteenmäki pelkää hallituksen antautuvan työttömyyden edessä

Valtiovarainministeri Sauli Niinistön budjettiesittely eduskunnassa sai keskustan puheenjohtajan Anneli Jäätteenmäen tulkitsemaan, että hallitus on antautunut työttömyyden kasvun edessä.

-Niinistö jätti mainitsematta sen, mikä budjetissa lukee, että työttömyys nousee ensi vuonna, ja se on iso asia. -Tuntuu aika eriskummalliselta, että hallitus, joka on puolittanut työttömyyden, lähtee viimeisessä budjetissaan siitä, että työttömyysaste nousee 9,3 prosentista 9,5 prosenttiin. Minusta se on antautumista.

Jäätteenmäen mielestä Niinistön olisi pitänyt rohjeta "nostaa kissan pöydälle", varsinkin kun kysymyksessä lienee hänen viimeinen budjettinsa.

-Kansantalouden kannalta työttömyys on kuitenkin A ja O. Jos työttömyys kasvaa, menotkin kasvat, valtion velkaa on otettava lisää ja palveluja on huono kohentaa. Tällainen kehitys pitää saada käännettyä.

-Nyt pitäisi esittää ratkaisuja siihen, miten ihmisille saadaan töitä ja miten luodaan kannattavia uusia työpaikkoja, Jäätteenmäki sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme