Mainos
Mainos

Jäätteenmäki: Presidentin valtaa kavennettava

Jäätteenmäen mukaan presidentin tulee ensisijaisesti olla maan ulkopolitiikan johtaja.

Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki karsisi presidentin sisäpoliittista valtaa. Jäätteenmäki sanoo Ilkan haastattelussa, että presidentin tulee ensisijaisesti olla maan ulkopolitiikan johtaja.

Nimitysvalta esimerkiksi Suomen Pankin johtokunnan jäsenten kohdalla ei presidentille kuulu, sillä ne asiat ovat puhdasta sisäpolitiikkaa. Jäätteenmäen mielestä on myös tärkeää, että EU-asioissa valta on ensi sijassa pääministerillä ja hallituksella. Jonkun on kannettava parlamentaarinen vastuu päätöksistä, Jäätteenmäki muistuttaa.

Jäätteenmäen mielestä sillä, että Suomessa on nainen presidenttinä, on ollut paljon merkitystä. Sen myötä on rikottu yksi katto. Tasa-arvon kannalta naispresidentillä ei ole ollut juuri vaikutusta, koska ratkaisut kuuluvat hallitukselle ja työmarkkinajärjestöille. Jäätteenmäki toivoo kuitenkin presidentiltä pientä lisäpatistusta työmarkkinajärjestöjen suuntaan.

Jäätteenmäki johtaa keskustan presidenttiehdokkaan Matti Vanhasen kansalaisvaltuuskuntaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme