Mainos
Mainos

Jäätteenmäki: puolustusvälinehankinnat kotimaasta

Keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki vaatii puolustusvälinehankintojen tekemistä enemmän kotimaisilta toimittajilta.

Jäätteenmäki vaatii puolustusvälinehankintojen suuntaamista kotimaahan muun muassa siksi, että sitä edellyttävät kotimaisen puolustustarviketeollisuuden työllisyys ja Suomen puolustuksen turvaaminen, hän katsoi. -Puolustustarvikkeiden kotimaisen tuotannon turvaaminen on nähtävä osana kriisiaikojen huoltovarmuutta, Jäätteenmäki sanoi Jyväskylässä.

Jäätteenmäki arvosteli hallituksen kyvyttömyyttä tehdä päätöksiä Suomen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan suuntaviivoista. Hänestä hallituksen päättämättömyys on omiaan lisäämään epävarmuutta ja epätietoisuutta siitä, miten maan turvallisuuspolitiikkaa linjataan.

Perusteena olisi Jäätteenmäen mielestä aina pidettävä oman maan puolustamista. Kun oma puolustus on kunnossa, voidaan turvata myös kansainväliset vastuut, hän sanoi.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme