Mainos
Mainos

Jäätteenmäki suomii KKO:n jäsenien sivutoimia

Keskustan kansanedustaja Anneli Jäätteenmäki haluaisi kieltää korkeimpien oikeuksien jäseniltä sivutoimet kokonaan. Jäätteenmäen mielestä työskenteleminen samaan aikaan esimerkiksi välimiehenä ja korkeimman oikeuden jäsenenä voi vaarantaa riippumattomuuden.

Esko Ahon hallituksessa oikeusministerin tehtäviä hoitanut Jäätteenmäki sanoo tämänpäiväisessä Suomenmaa-lehdessä, että hän hyväksyy korkeimpien oikeuksien jäsenten osallistumisen vain lainsäädäntötyöhön.

Jäätteenmäki onkin korkeimman oikeuden presidenttiä Olavi Heinosta ja tämän johtamaa työryhmää tiukemmalla linjalla. Heinosen työryhmä on esittänyt, että kaikista sivutoimista pitäisi tehdä luvanvaraisia.

Anneli Jäätteenmäki ei kannata sitä, että eduskunta ottaisi kantaa Eeva Vuoren tapaukseen. Jäätteenmäen mielestä korkeimman oikeuden pitäisi itse miettiä, kuinka se voi palauttaa menetetyn maineensa. Korkeimman oikeuden maine on Jäätteenmäen mukaan kiinni monesta muustakin seikasta kuin Eeva Vuoresta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme