Mainos
Mainos

Jäätteenmäki syyttää EU-parlamenttia epätasa-arvoisuudesta

Euroopan parlamentin tasa-arvovaliokunnan jäsen Anneli Jäätteenmäen (Kesk.) mukaan Euroopan unionin virkanimityksissä pitäisi huomioida nykyistä paremmin sukupuolten välinen tasa-arvo.

- EU:n käytävillä vitsaillaan kuulemma kolmesta B:stä EU:n uudeksi presidentiksi, korkeaksi ulkopoliittiseksi edustajaksi ja komission puheenjohtajaksi: Tony Blair, Carl Bildt ja Jose Manuel Barroso. Poikakerho pyörittää nimirulettia. Missä ovat naiset? Jäätteenmäki kysyy paheksuen.

Jäätteenmäki muistuttaa, että EU:sta löytyy varmasti päteviä naisia huippuvirkoihin. Hän arvioi, että epätasa-arvo johtuu ennen kaikkea luutuneista asenteista, jotka muuttuvat hitaasti.

Jäättenmäen mukaan miesten on annettu vallata monet johtovirat EU:ssa. Tällä hetkellä esimerkiksi jäsenvaltioiden 27 EU-suurlähettiläästä peräti 25 on miehiä ja vain kaksi naisia. Komissaareista 67 prosenttia on miehiä. EU:n komission edustuston päälliköistä miehiä on kaksi kolmasosaa.

Euroopan parlamentin puhemies on mies. Meppien sukupuolipuolijakauma menee sekin miesten selväksi voitoksi: 785 mepistä noin 70 prosenttia on miehiä ja noin 30 prosenttia naisia.

- EU perustaa ensi vuonna yhteisen ulkoasiainhallinnon ja komission 130 ulkomaanedustustoa muutetaan EU-edustustoiksi, jos ja kun uusi Lissabonin sopimus tulee voimaan. EU:lla on tuhannen taalan paikka lunastaa tasa-arvolupauksiaan ja valita paikoille päteviä naisia, Jäätteenmäki muistuttaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme