Mainos
Mainos

Jäätteenmäki torjui EU-linjan arvostelun

Pääministeri Anneli Jäätteenmäki on torjunut hallituksen EU-politiikan arvostelun. Oppositiojohtaja Ville Itälä arvosteli linjaa eilen.

Pääministeri Anneli Jäätteenmäki on torjunut hallituksen EU-politiikkaa kohtaan esitetyn arvostelun. Hän korosti Pietarin huippukokouksen yhteydessä, että kaikki puolueet hyväksyivät hallituksen EU-linjaukset, kun pääministerin ilmoitusta siitä käsiteltiin taannoin eduskunnassa.

- Kuuntelin hyvin tarkkaan ryhmien puheenvuorot ja muunkin keskustelun ja lopputulos oli se -- että puolueeseen katsomatta tätä pääministerin ilmoitusta näissä puheenvuoroissa tuettiin, hän sanoi huippukokouksen jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Hallituksen EU-tavoitteiden selkeyttämistä kiirehti eilisessä kolumnissaan kokoomuksen puheenjohtaja Ville Itälä, joka on myös eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja.

Jäätteenmäen mielestä hallitus ei ole ollut passiivinen EU-kysymyksissä, kuten unionin tulevaisuuskonventin työssä. Hän mainitsi esimerkkinä Suomen pyrkimyksen siihen, että unionin ulko- ja turvallisuuspolitiikasta päätettäisiin tulevaisuudessa määräenemmistöllä.

- Sen ovat muut maat torpedoineet, hän huomautti ja tähdensi sitä, että neuvottelut ovat vielä kesken.

- Lopputulos ei ole vielä selvillä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme