Mainos

Jäätteenmäki vaatii parannusta turvallisuuteen

Ihmisillä on oikeus saada tuntea olonsa turvalliseksi omassa maassaan, Jäätteenmäki kirjoittaa MTV:n Nettivieras-kirjoituksessaan.

Keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki suomii hallituksen toimia kansalaisten turvallisuuden parantamiseksi. Hän vaati lisää poliiseja MTV:n Nettivieras-kirjoituksessaan.

-Turvallisuus on kansalaisten perusoikeus, joka on taattu perustuslaissa. Ihmisillä on oikeus saada tuntea olonsa turvalliseksi omassa maassaan. Tutkimusten mukaan suomalaisten turvattomuus on kuitenkin lisääntynyt huomattavasti viime vuosina, Jäätteenmäki kirjoittaa.

Jäätteenmäki korostaa, että turvattomuuteen vastaaminen ei ole yksin poliisiasia.

-Mutta on selvää, että ilman toimintakykyistä, jokaisen kansalaisen saatavilla olevaa poliisia kasvavan turvattomuuden haasteisiin ei voida vastata, hän toteaa.

-Lipposen toisen hallituksen ohjelmassa luvattiin poliisin voimavarojen lisäystä ja toimintaedellytysten vahvistamista. Lupaukset eivät ole toteutuneet. Jopa pörssin sisäpiiritutkinta on jumiutunut poliisipulaan, Jäätteenmäki kirjoittaa.

-Asukaslukuun suhteutettuna Suomessa on EU-maista vähiten poliiseja.

Jäätteenmäki suomii kovin sanoin Paavo Lipposen hallitusta:

-Hälyttävistä merkeistä huolimatta sisäisen turvallisuuden asiat eivät näytä olevan hallituksen eivätkä turvallisuudesta vastaavan ministeri Ville Itälän huolenaiheena. Hallitusohjelman tavoitteita rikostorjunnan tehostamisesta ja poliisin toimintaedellytysten parantamisesta ei ole toteutettu. Tämän vuoden budjetin valmistelu osoitti pikemminkin päinvastaista pyrkimystä, hän kirjoittaa.

Jäätteenmäki haluaisi maamme sisäisen turvallisuuden asiat laajempaan keskusteluun esimerkiksi luomalla hallituksen selontekokäytäntö eduskunnalle.

-Suomelle on vahvistettava selkeät ja yleisesti hyväksyttävissä olevat turvallisuustavoitteet niin, että Suomesta voidaan luoda Euroopan turvallisin maa, hän kirjoittaa.

(MTV3)

Kirjoitus kokonaisuudessaan MTV3:n Nettivieras-sivulla.

(Kymmenen uutiset 03.01.2003)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot