Mainos
Mainos

Jäätteenmäki vahvisti pyrkivänsä keskustanaisten johtoon

Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki kertoo sanomalehti Suomenmaassa pyrkivänsä keskustanaisten puheenjohtajaksi, jotta voisi ajaa tasa-arvon toteutumista puolueessaan ja yhteiskunnassa laajemminkin.

Keskustan europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki pyrkii keskustanaisten puheenjohtajaksi. Jäätteenmäki kertoo keskustan pää-äänenkannattajassa Suomenmaassa päätyneensä ratkaisuun voidakseen ajaa tasa-arvon toteuttamista sekä keskustassa että suomalaisessa yhteiskunnassa laajemminkin.

Keskustanaisten nykyinen puheenjohtaja kansanedustaja Susanna Haapoja jättää puheenjohtajuuden, kun uusi puheenjohtaja valitaan järjestön edustajakokouksessa kesäkuussa Savonlinnassa. Jäätteenmäki uskoo, että hän pystyy hyvin yhdistämään europarlamentaarikon ja keskustanaisten puheenjohtajan tehtävät.

- Kentän ja koko Suomen kiertäminen kuuluu toimenkuvaan jo nyt mepin tehtäviä hoitaessani. Tämä puoli ei mietityttänyt, kun päätöstäni puntaroin. Enemmänkin pohdin sitoutumista eli jos tulen valituksi, silloin sitoudun järjestön kehittämiseen, hän sanoo haastattelussa.

Jäätteenmäen mukaan päätös pyrkiä keskustanaisten johtoon ei syntynyt vielä siinä vaiheessa, kun Haapoja ilmoitti jättävänsä paikkansa. Koko ajatus alkoi syntyä vasta siinä vaiheessa, kun kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila nosti ehdokkuuden esille Suomenmaassa.

Tasa-arvo ei ole Jäätteenmäen mielestä toteutunut sen paremmin keskustassa kuin yhteiskunnassakaan, joten töitä riittää. Hän toivoo keskustelua koko keskustan kentässä siitä, onko naisten työ tarpeellista, arvokasta, ja halutaanko sitä tukea.

- Vai onko niin, että keskustassa naisten tehtäväksi riittää se, että he vain vaaleissa keräävät ääniä. Minä en tätä hyväksy, ja tämä harmittaa minua, hän arvostelee.

Jäätteenmäki valittiin europarlamenttiin viime kesäkuussa. Kaksi vuotta sitten hän oli vielä keskustan puheenjohtaja ja pääministeri.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme