Mainos
Mainos

Jäätteenmäki: "Valhe, emävalhe, tilasto, Lipposen tilasto"

Keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki arvostelee pääministeri Paavo Lipposen lausuntoja työllisyydestä. Jäätteenmäki kirjoittaa Internet-sivuillaan, että Lipponen yrittää nyt selittää asioita parhain päin tilastoilla.

Jäätteenmäen mielestä on mielenkiintoista, että pääministeri on muutama viikko ennen vaaleja havainnut, että työllisyysongelma onkin tilastoissa.

-Tuttu sanonta saa jatkoa; valhe, emävalhe, tilasto, Lipposen tilasto, Jäätteenmäki piikittelee.

Keskustan puheenjohtaja muistuttaa Lipposen luvanneen työttömyyden puolittamista jo 1995 ja jälleen 1999. Jäätteenmäen mielestä SDP on tuhlannut vuositolkulla aikaa. Hänestä puolueella tuntuu olevan pallo hukassa työllisyysasioissa - tavoitteet ovat hyvät, mutta keinot puuttuvat. Keskustalla sitä vastoin on hyvä työllisyysohjelma, Jäätteenmäki kehuu. Sen mukaan rakenteellisen työttömyyden alentamiseen tarvitaan sekä aktiivista työvoimapolitiikkaa että verotusta, työnantajamaksuja ja sosiaaliturvaa uudistavia toimia, Jäätteenmäki luettelee.

(MTV3-STT)
Lue Jäätteenmäen kannanotto kokonaisuudessaan hänen sivuiltaan
Vuoden 1994 työttömyyslukuja on tänä päivänä vaikea saada vertailukelpoisiksi, sanoo Tilastokeskuksen pääjohtaja Heli Jeskanen-Sundström. Vuonna 1997 tilastointia uudistettiin, jonka tuloksena Suomen työttömyys kaiken kaikkiaan aleni.

(Huomenta Suomi 28.01.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme