Mainos
Mainos

Jäätteenmäki: Verokannustimet aluepolitiikkaan

Keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki haluaisi verokannustimet käyttöön aluepolitiikassa. Hän esitti tänään Joensuussa, että ensi vuoden budjetin yhteydessä on päätettävä verokeinojen kokeilusta.

Esimerkkeinä verokannustimien käytöstä Jäätteenmäki mainitsi helpotukset opintolainojen takaisinmaksuun, verovähennyksen atk-laitteiden käyttöön, etätyön suosimisen ja yrityksille kohdistuvat kannustimet. Keskusta on hänen mukaansa valmis yhteistyöhön tässä suuressa kansallisessa kysymyksessä.

Jäätteenmäki arvosteli, että pääministeri Paavo Lipponen suhtautui viikko sitten pitämässään aluepolitiikan linjapuheessaan nyrpeästi maakuntien esitykseen veroporkkanoista. Jäätteenmäki muistutti, että aiemmin hallituksen piirissä on puhuttu myönteisesti alueellisten verokeinojen käyttöönotosta.

-Lipponen valitteli nyt, että "Norjan mallista kopioidut keinot Suomen aluekehityksen tasapainottamiseksi eivät toisi parhaita tuloksia". Ne olisivat kuulemma liian kalliita. Hän pelkäsi myös, etteivät verotuella saadut työpaikat tuo pysyvää parannusta alueille, hän huomautti.

Jäätteenmäen mielestä veroporkkanat ovat Pohjois-Norjassa olleet todella vaikuttava keino. Erityisesti työnantajamaksujen alentaminen on ollut tehokasta.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme