Mainos
Mainos

Jäätteenmäki: Vihreät heikentäneet palveluita

Keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki tulkitsee, että vihreiden linja on selvästi muuttunut sen jälkeen, kun he jäivät viime vuonna oppositioon. Hän kommentoi tänään, että Vihreä liitto ehti olla seitsemän vuotta mukana hallituksissa, jotka panivat veronalennukset hyvinvointiyhteiskunnan palvelujen turvaamisen edelle. Jäätteenmäki viittasi vihreän liiton puheenjohtajan Osmo Soininvaaran ilmoitukseen STT:n haastattelussa, että puolue ei lähde hallitukseen, joka haluaa ensisijaisesti veronalennuksia. Soininvaaran mukaan vihreät eivät halua uhrata hyvinvointiyhteiskuntaa veronalennuksilla.

Jäätteenmäki mainitsi, että esimerkiksi Lipposen toisen hallituksen ohjelmassa tavoitteeksi asetettiin 10-11 miljardin markan eli vajaan kahden miljardin euron veronkevennykset.

-Verotusta kevennettiin kuitenkin muun muassa ministeri Soininvaaran myötävaikutuksella selvästi enemmän eli noin 15 miljardilla markalla (2,5 miljardilla eurolla). Samalla jatkettiin kuntien valtionosuusleikkauksia ja leikattiin niiden verotuloja niin, että hyvinvointiyhteiskunnan palvelut vaarantuivat monissa kunnissa. Tämän politiikan tulokset ovat nähtävissä esimerkiksi Helsingin terveydenhoidon kriisissä, hän huomautti.

Jäätteenmäki syytti, että vihreiden valinta yhdessä muun hallitusrintaman kanssa on ollut palveluiden heikentäminen. Hän muistutti, että kuntasektorin osuus bruttokansantuotteesta oli vuonna 1994 noin 19 prosenttia. Nyt vastaava luku on hänen mukaansa 13 prosenttia eli rahoitus on alhaisimmalla tasolla sitten 1960-luvun.

-Keskusta ajaa veroratkaisuja, jotka parantaisivat työllisyyttä ja toisivat sitä kautta lisää verotuloja, joilla hyvinvointipalvelut voidaan rahoittaa. Tässä tarkoituksessa esitämme tuloverokevennysten painottamista pienituloisille sekä työnantajamaksujen alennusta, hän mainosti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme