Mainos
Mainos

Jäätteenmäki: Ydinvoima ei ole kestävän kehityksen mukaista

Keskustan varapuheenjohtaja kansanedustaja Anneli Jäätteenmäki vastustaa selkeästi ydinvoiman lisärakentamista. Hänen mielestään ydinvoima ei ole kestävän kehityksen mukaista.

Jäätteenmäki sanoi puhekierroksellaan tänään, että tulevassa energiakeskustelussa eduskunnan tehtävänä on arvioida asia nimenomaan kokonaisedun kannalta. Tämä on hänen mielestään tarpeellista, koska kummankin vaihtoehdon kustannukset ovat samaa tasoa.

-Kokonaisedun kannalta maakaasua ja biovoimaa sisältävä vaihtoehto on parempi kuin ydinvoima. Se työllistää pysyvästi ja kannustaa uutteen energiateknologiaan ja sitä kautta uuden teollisuudenalan kehittämiseen. Lisäksi se tasapainottaa alueellista kehitystä. Tämä on kestävän kehityksen mukaista, mitä ydinvoima ei tosiasiassa ole, hän korosti.

Jäätteenmäki muistutti, että ydinvoimaton vaihtoehto tuottaa vähemmän hiilidioksidia, koska maakaasuun perustuva sähkön ja lämmön yhteiskäyttö syrjäyttää kivihiilivoimaa. Täten tärkein ydinvoiman puolesta esitetty ilmastoargumentti ei hänen näkemyksensä mukaan pidäkään paikkaansa.

Jäätteenmäki kummasteli kaikkinensa meneillään olevaa energiakeskustelua. -On vaikea ymmärtää energiakeskustelussa esiintyneitä viittauksia Venäjään. Kertasilmäys Euroopan maakaasuverkkoa esittävään karttaan osoittaa, että EU:n ydinalue on venäläisen maakaasun suurkuluttaja, eikä yksikään Venäjän ydinvoimaloista lopeta toimintaansa, jos Suomeen rakennetaan lisää ydinvoimaa, hän huomautti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme