Mainos
Mainos

Jäätteenmäkikin sai tappouhkauksen lamavuosina

Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki (kesk) näkee yhtäläisyyksiä Suomen 90-luvun laman ja nykyisen Eurooppaa uhkaavan talouskriisin välillä.

Jäätteenmäki muisteli MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa, että Suomi oli hyvin lähellä joutua kansainvälisen valuuttarahaston holhoukseen.

– Olimme kuilun partaalla. Silloin tehtiin rajuja säästöjä.

Jäätteenmäen mukaan myös Kreikassa ja Italiassa ongelmien ratkaisun tie tulee olemaan pitkä ja vaikea.

– Esimerkiksi Italia on hyvin velkaantunut ja siellä on huonoa hallintoa eikä riittävästi avoimuutta. Asioissa eteenpäin pääseminen vaatii lainsäädäntömuutoksia, asennemuutoksia, mitkä ovat vaikeita. Minä ymmärrän, ettei se ole näissä maissa helppoa.

Kreikassa on jo lakkoiltu säästötoimenpiteitä vastaan. Jäätteenmäki muistuttaa, että 90-luvun laman aikana myös Suomessa oli lakkohenkeä.

– Oli yleislakkouhkaa ja kansalaiset olivat vihaisia.

Jäätteenmäki koki myös henkilökohtaisesti kansalaisten turhautumisen ollessaan Esko Ahon (kesk) hallituksen oikeusministeri.

– Muistan tilanteen, kun kuljin kadulla ja eräs ihminen tuli vastaan ja sanoi, että tekisi mieli tappaa. Hän oli niin vihainen.

Jäätteenmäen mukaan tappouhkaus ei johtanut toimenpiteisiin, vaikka tilanne itsessään oli uhkaava. Sen sijaan pääministerin ja valtiovarainministerin turvatoimia kiristettiin laman aikana.

Jäätteenmäki ei muista saaneensa muita tappouhkauksia. Uhkauksen tehnyt henkilö pyysi myöhemmin Jäätteenmäeltä anteeksi.

(MTV3)

Katso europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäen (kesk.) haastattelu: (Huomenta Suomi 14.11.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme