Mainos
Mainos

Jacob Söderman: KRP:n pitäisi tutkia vaalirahoitussotkua

Kansanedustaja Jacob Söderman, SDP

Kansanedustaja Jacob Södermanin (sd.) mielestä Keskusrikospoliisin tulisi tutkia vaalirahoitussotkua ja Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistyksen (KMS) toimintaa.

- Koska Suomessa ei ole korruptioviranomaista, paras asian tutkija olisi KRP, eduskunnan entinen oikeusasiamies Söderman sanoi MTV:n Huomenta Suomen lähetyksessä.

Söderman viittasi myös termiin "järjestäytynyt rikollisuus", joka on Euroopan unionissa määritelty 11:n ominaisuuden avulla. Kohdan 10 mukaan järjestäytynyt rikollisryhmä pyrkii vaikuttamaan muun muassa poliitikkoihin.

- En väitä, että KMS olisi järjestäytynyttä rikollisuutta, mutta pitäisi katsoa, mikä sen todellinen tarkoitusperä on, Söderman totesi.

Södermanin mukaan KMS:ssä on monta tekijää, jotka tekevät sen toiminnasta epäilyttävää.

- Niin kauan kuin annetaan vain vaalitukea, se on laillista. Mutta jos sen takana on firma, joka lobbaa kiinteistöissä, on kiinnostunut kaavaratkaisuista ja käy neuvottelemassa niistä ministerien kanssa, ilmiötä pitäisi tutkia paremmin.

Södermanin mielestä media on toiminut vaalirahoitusjutun yhteydessä loistavasti ja tuonut jatkuvasti uutta tietoa asiasta. Nyt tietoa kaivataan vielä asianosaisilta, kuten pääministeri Matti Vanhaselta.

- Vanhanen tietää, miksi yhdistys on perustettu ja mikä sen todellinen tarkoitusperä on. Todellinen tieto on nyt se, mitä kaikki toivovat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme