Mainos
Mainos

Jacques Chirac Suomeen tänään

Ranskan presidentti Jacques Chirac ja rouva Bernadette Chirac saapuvat Suomeen viralliselle vierailulle tänään iltapäivällä. Chirac neuvottelee vajaan vuorokauden pituisella vierailullaan presidentti Martti Ahtisaaren ja pääministeri Paavo Lipposen kanssa.

Keskustelujen pääaiheena ovat Euroopan unioniin ja Suomen tulevaan EU-puheenjohtajuuteen liittyvät asiat, sekä luonnollisesti pyrkimykset Kosovon kriisin ratkaisemiseksi.

Presidentti Chirac tapaa myöhemmin tällä viikolla myös Venäjän presidentin Boris Jeltsinin. Vierailut Helsinkiin ja Moskovaan on pidetty voimassa Chiracin vierailuohjelmassa, jota on muilta osin voimakkaasti karsittu Kosovon tapahtumien takia.

Viralliset vastaanottoseremoniat ja presidenttien keskustelut ovat vuorossa heti. Illalla presidentinlinnassa järjestetään myös juhlaillalliset presidentti ja rouva Chiracin kunniaksi. Ranskan presidenttipari lähtee paluumatkalle kohti Pariisia huomenna aamupäivällä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme