Mainos
Mainos

Jäihin hukkunut ennätyksellisen vähän

Tämän talven jäihin on hukkunut vain kolme ihmistä. Kaksi heistä on ollut liikkeellä mönkijällä ja yksi kaivinkoneella. Helmi- ja maaliskuussa jäihin ei menehtynyt kukaan. Uima- ja hengenpelastusliiton tilastojen mukaan näin vähiltä talven hukkumiskuolemilta on säästytty viimeksi vuona 1979.

Talvihukkumisten riskiaika on nyt käsillä, kun paras talvikalastuskausi alkaa. Esimerkiksi viime huhtikuussa jäihin upposi 11 henkeä. Etelä-Suomen merenjäät ovat jo sulamassa lopullisesti ja pilkkikausi on ohi, mutta muualla Suomessa järvenjäät kevätaurinkoineen houkuttelevat jään päälle.

Uima- ja hengenpelastusliitto muistuttaa, että jää saattaa jo olla haperoa sisävesilläkin, joten jääurheiluun kannattaa varautua saatavilla olevilla naskaleilla. Tyypillinen jäihin hukkuja kun on keski-ikäinen mies, jolla on kyllä naskalit mukanaan mutta jemmassa repun pohjalla.

MTV3

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme