Mainos
Mainos

Jakobson: Euron torjuminen olisi takaisku Ruotsille

Euron torjuminen olisi ministeri Max Jakobsonin mukaan suuri takaisku Ruotsille itselleen, koko unionille ja pohjoismaiselle yhteistyölle. Pääministeri Göran Perssonin hallituksen perustelut liittymisen puolesta ovat hänen mielestään kestäviä.

Ruotsin teollisuus ja talouselämä ovat hallituksen kanssa samaa mieltä, huomauttaa Jakobson.

- Jo nyt on osoittautunut, että euro on unionin tärkein koossa pitävä voima, joten siitä ulkona olevat maat jäävät väkisin sivuun muustakin unionin kehityksestä, korostaa ministeri Jakobson Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä.

Pitkäaikaisen diplomaattiuransa aikana Jakobson toimi mm. Suomen Tukholman suurlähettiläänä vuosina 1972-1974 ja sen jälkeen Elinkeinoelämän valtuuskunnan toimitusjohtajana vuosina 1975-1984.

Ruotsin ratkaisulla on ministeri Jakobsonin mielestä suuri vaikutus myös muihin Pohjoismaihin, sillä Tanskassa harkitaan myös euroon siirtymistä ja Norjassa keskustellaan siitä, pitäisikö yrittää unionin jäseneksi.

- Eivätkä Suomen ja Ruotsin välit voi olla kovin läheisiä, jos Ruotsi ei ota euroa käyttöön. Toinen olisi unionin ytimessä, toinen ei, pohtii Jakobson.

Ruotsin eurokansanäänestys järjestetään 14. syyskuuta eli viikon kuluttua sunnuntaina.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme