Mainos
Mainos

Jakobson: Natoon liityttävä ennen sodan uhkaa

Jakobson perustelee Nato-näkemystään uudessa kirjassaan. Hän myös arvostelee presidentti Tarja Halosta.

Ministeri Max Jakobsonin mielestä Suomella ei ole turvallisuuspolitiikassaan muuta vaihtoehtoa kuin jäsenyys Natossa. Hän perustelee tätä sillä, että EU:ssa ei saada aikaan uutta perustuslaillista sopimusta. Näin ollen Suomi ei sitä kautta saa turvatakuita.

Jakobson perustelee näkemystään uudessa kirjassaan "Tulevaisuus". Samaa hän esitti taannoin jo lehtihaastattelussakin. Venäjänkään asenne ei ole hänen mielestään mikään este jäsenyydelle.

Mihin sitten Suomi tarvitsee turvatakuita? Kirjan julkistamistilaisuudessa Helsingissä Jakobson tarkensi näkemystään sillä, että Suomi voi liittyä käytännössä Natoon vain silloin, kun ei ole sodan uhkaa.

-Jos tulee sodan uhka, niin voi olla, ettemme voikaan liittyä, hän perusteli kantaansa.

Hän korosti, että mukana pitää olla realismia. Huono puoli koko asiassa hänen mielestään on juuri se, että kun ei ole uhkaa, ei tarvita turvatakuitakaan.

-Uhkaan täytyy varautua ajoissa, hän tiivisti.

Nyt Jakobsonin näkemyksen mukaan näyttää siltä, että poliittisella tasolla Nato-keskustelua ei käydä. Tilanne voi olla toinen vaalien jälkeen. Hän muistutti, että presidenttiehdokkaista Natosta on puhunut vain RKP:n Henrik Lax.

Jakobson arvostelee Halosta

Ministeri Max Jakobson arvostelee tuoreessa kirjassaan suorasukaiseen tyyliinsä presidentti Tarja Halosta.

Jakobson ihmettelee Halosen olemattomia Amerikka-suhteita ja leimaa presidentin globalisaatiotoimet harrasteluksi ja suureksi illuusioksi.

Jakobson patistelee myös Vanhasen hallitusta tarttumaan todellisiin toimiin talouspolitiikassa. Hän ehdottaa seitsemän viisaan miehen salaista kabinettia pohtimaan toimien yksityiskohtia.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 31.08.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme