Mainos
Mainos

Jalasjärven jättivelka voi johtaa pakkoliitokseen

Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva Jalasjärven kunta saattaa joutua pakkoliitokseen aikuiskoulutuskeskuksen rahasotkujen vuoksi.

Kriisikunnaksi nimetty Jalasjärvi tekee parhaillaan kuntajakoselvitystä yhdessä Kurikan ja Seinäjoen kanssa. Vaihtoehtoina ovat kuntaliitos Kurikan tai Seinäjoen kanssa tai kolmen kunnan liitos. Mikäli liitosta ei synny, edessä voi olla pakkoliitos.

Jalasjärven vt. kunnanjohtaja Erkki Hirsimäki näkee, että kuntaliitos Seinäjoen kanssa olisi paras vaihtoehto.

– Jalasjärveltä luonnollinen asiointisuunta on Seinäjoelle. Kyllä Seinäjoen kasvunkehä ja sen laajentamisen vaikutus tänne asti olisi helpompaa ilman kuntarajoja.

Kuntaliitoskeskusteluiden keskiöön nousee Jalasjärven 35 miljoonan euron velkataakka, joka koostuu kunnan omistaman aikuiskoulutuskeskus Jakkin valtionosuuksien takaisinperinnästä.

Seinäjoen ja Kurikan kaupunginjohtajat eivät suoralta kädeltä olisi jakamassa isoa velkapottia, vaan molemmat toivovat asiasta keskusteluja yhdessä valtioneuvoston kanssa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot