Mainos
Mainos

Jalasjärven jättivelka voi johtaa pakkoliitokseen

Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva Jalasjärven kunta saattaa joutua pakkoliitokseen aikuiskoulutuskeskuksen rahasotkujen vuoksi.

Kriisikunnaksi nimetty Jalasjärvi tekee parhaillaan kuntajakoselvitystä yhdessä Kurikan ja Seinäjoen kanssa. Vaihtoehtoina ovat kuntaliitos Kurikan tai Seinäjoen kanssa tai kolmen kunnan liitos. Mikäli liitosta ei synny, edessä voi olla pakkoliitos.

Jalasjärven vt. kunnanjohtaja Erkki Hirsimäki näkee, että kuntaliitos Seinäjoen kanssa olisi paras vaihtoehto.

– Jalasjärveltä luonnollinen asiointisuunta on Seinäjoelle. Kyllä Seinäjoen kasvunkehä ja sen laajentamisen vaikutus tänne asti olisi helpompaa ilman kuntarajoja.

Kuntaliitoskeskusteluiden keskiöön nousee Jalasjärven 35 miljoonan euron velkataakka, joka koostuu kunnan omistaman aikuiskoulutuskeskus Jakkin valtionosuuksien takaisinperinnästä.

Seinäjoen ja Kurikan kaupunginjohtajat eivät suoralta kädeltä olisi jakamassa isoa velkapottia, vaan molemmat toivovat asiasta keskusteluja yhdessä valtioneuvoston kanssa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme