Mainos
Mainos

Jalkajouset tiukempaan valvontaan

Sisäministeriö valmistelee jalkajousen käytön rajoittamista osana aselain uudistusta. Lain uudistamisesta vastaava projektipäällikkö Mika Lehtonen sisäministeriöstä uskoo, että jalkajousi muutetaan luvanvaraiseksi. Toisena vaihtoehtona voisi olla ikärajojen kiristäminen.

- Jalkajouset ovat tehokkuutensa takia ongelmallisia yleisen turvallisuuden kannalta. Ne ovat monissa tilanteissa ampuma-aseisiin verrattavia, koska jalkajousta voi pitää vireessä ilman lihasvoimaa. Niillä on myös tehty vuosien varrella useita henkirikoksia, Laiho sanoo.

Tällä hetkellä järjestyslaki kieltää jalkajousen kantamisen yleisellä paikalla ilman hyväksyttävää syytä. Jalkajousen voi kuitenkin ostaa kuka tahansa 18-vuotta täyttänyt sekä alle täysi-ikäiset vanhempiensa luvalla. Viranomaisten lupa ei nykyisin tarvita.

Aselain uudistuksen valmistelu on edennyt kakkosvaiheeseen ja keväällä on vuorossa lausuntokierros. Eduskunnan käsittelyyn lakiluonnos on tarkoitus saada ensi syksynä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot