Mainos
Mainos

Jalkaväkimiinojen kielto repii hallituspuolueiden rivejä

Jalkaväkimiinoista luopuminen repii hallituspuolueiden välejä eduskunnassa. Useat kokoomuslaiset arvostelivat syysistuntokauden aluksi käydyssä lähetekeskustelussa hallituksen kesällä antamaa esitystä.

Muun muassa eduskunnan valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok.) arvioi, että Puolustusvoimiin kohdistuvat säästöt oikeuttavat arvioimaan uudelleen miinoista luopumisen aikataulua.

Oppositiosta sekä perussuomalaiset että osa keskustaa haluaisi myös lykätä jalkaväkimiinoista luopumista. Perussuomalaisia tosin hiillostettiin eduskunnassa siitä, että puolueen puheenjohtaja Timo Soini ei irtisanoutunut hankkeesta, kun sitä käsiteltiin parlamentaarisessa puolustuspoliittisessa seurantaryhmässä.

Kokoomuksen hallituskumppanin Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman ihmetteli keskustelua, koska miinoista luopumisesta on päätetty kahteen otteeseen eri hallituskokoonpanojen johdolla.

Jo vuonna 2004 miinakieltoa puolustusministerinä valmistellut Seppo Kääriäinen (kesk.) huomautti, että nykyisistä jalkaväkimiinoista täytyy luopua myös siitä syystä, että ne vanhentuvat.

Katso Matti Maunun juttu:

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme