Mainos
Mainos

Jälleen puolalaisia turvapaikanhakijoita Suomeen

Tänään kello kymmenen saapui Helsinkiin Tukholmasta kymmenen Puolan romania, jotka hakivat heti maahantulotarkastukseen päästyään turvapaikkaa Suomesta. Suomenlahden Merivartioston mukaan turvapaikkaa hakeva ryhmä koostuu kahdesta perheestä. Ryhmässä on viisi aikuista ja kaksi lasta.

Ruotsin poliisilta saadun tiedon mukaan toinen perhe oli Nynäshamnin passintarkastuksessa kertonut matkustavansa lomalle Suomeen ja palaavansa 19. 3. Romaniperhe oli kertonut asuvansa hotellissa ja matkalaiset olivat myös esittäneet matkaan tarvittavat rahavarat. Toinen perhe oli oman kertomuksensa mukaan matkalla Malmöhön. Myös heillä oli matkaan tarvittavat rahavarat.

Ruotsin poliisi kertoo erikseen kysyneensä perheiltä aikovatko he anoa turvapaikkaa Suomesta ja molemmat perheet olivat vakuuttaneet, että heillä on Puolassa kaikki hyvin.

Helsingin poliisilaitos suorittaa vielä tämän päivän aikana turvapaikkatutkinnan, jonka jälkeen perheet siirretään Kyläsaaren vastaanottokeskukseen.

Puolan romaaneja on tullut Suomeen turvapaikanhakijoiksi kaikkiaan 337.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme