Mainos
Mainos

Jälleen suuret yt-neuvottelut - Itella vähentää väkeä

Itella aloittaa jälleen suuret yt-neuvottelut. Uhattuna on 430 hallinnon työpaikkaa. Supistukset koskevat valtaosin pääkaupunkiseutua.

Itella aloitti edelliset suuret yt-neuvottelut elokuussa. Myös tuolloin vähennystarpeeksi arvioitiin 430 henkilötyövuotta. Kohteena olivat Lappeenrannan postikeskus, omat myymälät sekä markkinointi.

Sadan miljoonan euron säästöohjelman tarkoitus on sovittaa postijärjestelmä vastaamaan tämän päivän tarpeisiin. Itella kertoi elokuussa tiedotteessaan, että postipalvelujen merkitys suomalaisten arjessa on sähköisten viestimien roolin kasvaessa muuttunut.Erityisesti lehtien jakeluvolyymit ovat olleet viime aikoina laskussa. Tämän vuoden tammi-kesäkuussa Itellan tulos oli 3,4 miljoonaa euroa tappiolla.

Säästöt aiotaan toteuttaa osa-aikaistamisin, eläkeratkaisuin ja irtisanomisin.Itellan mukaan toimenpiteillä ei ole vaikutusta postinjakeluun.

(MTV3–STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme