Mainos
Mainos

Jälleen uusi pakkasennätys

Suomessa rikottiin viime yönä 40 pakkasasteen raja.

Ilmatieteen laitoksen mukaan talven pakkasennätykseksi mitattiin Kuhmon Kalliojoella 40,1 astetta. Neljänkymmenen asteen pakkasraja on rikkoutunut Suomessa 2000-luvulla aiemmin neljänä talvena, myös viime vuonna.

Itä- ja Pohjois-Suomessa oli muutenkin laajalla alueella hyvin kylmää. Neljäkymmentä pakkasastetta jäi parin kymmenyksen päähän Kuusamossa, Sallassa, Enontekiöllä ja Utsjoella. Maan länsiosissa pakkanen jäi enimmäkseen 20-25 asteeseen.

Ensi yö voi olla lähes yhtä kylmä kuin viime yö.

- Kahdesta seuraavasta yöstä ensi yö on kylmempi. On tosin epätodennäköistä, että pakkasennätys menisi rikki, mutta en pidä sitä ihan mahdottomanakaan, arvioi päivystävä meteorologi Paavo Korpela.

Kireitä pakkasia vielä pari päivää

Ennusteiden mukaa kovimmat paukkupakkaset jatkuvat vielä pari vuorokautta. Sen jälkeen pakkanen hellittää, mutta vain hieman.

- Senkin jälkeen pakkasta voi olla 30 astetta, mutta tuskin enää 40:tä astetta.

Kireä ja kirkas pakkassää jatkuu Korpelan mukaan ainakin ensi viikon lopulle. Silloin elohopea näyttäisi nousevan, mutta jäävän kuitenkin vielä selvästi pakkasen puolelle. Lauhan sään jaksosta ei toistaiseksi ole tietoa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme