Mainos
Mainos

Jalonen: Työn vaativuus pysyy palkkojen perusteena

Erillisellä pöytäkirjalla tehty sopimus koskee vain Tehyn jäseniä, mutta ei työnantajan mielestä muuta työmarkkinaosapuolten kesken sovittua käytäntöä.

Kiistely siitä, onko Tehyn ja kuntatyönantajan välinen sopimus juridisesti epäselvä, ei Kunnallisen työmarkkinalaitoksen mukaan vaikuta tämän sopimuskauden ratkaisuihin.

Vaikka nyt erillisellä pöytäkirjalla tehty sopimus koskee vain Tehyn jäseniä, se ei työnantajan mielestä muuta työmarkkinaosapuolten kesken sovittua käytäntöä.

Kunnallisen työmarkkinalaitoksen johtaja Markku Jalonen korostaa, että osapuolten yhteisenä tavoitteena pysyy se, että palkankorotukset perustuvat tehtäväkohtaiseen työn vaativuuteen.

- Järjestäytyminen johonkin tiettyyn ammattiliittoon ei ole ensisijainen palkanmaksun peruste.

Auki on lähinnä vain se, millä aikavälillä kunnissa vuosia valmisteltu projekti toteutuu.

Koska kyseessä on normaalisti osapuolten välillä tehty sopimus, Jalonen ei halua ottaa kantaa siihen, mitä työoikeudellista pohdintaa se voi aiheuttaa.

Tänään työoikeuden professorit Kari-Pekka Tiitinen ja Seppo Koskinen esittivät erilaisia näkemyksiä siitä, voiko liiton jäsenyys olla perusteena palkankorotuksille tai pitäisikö yhdenvertaisuuslain pohjalta kaikille maksaa samaa palkkaa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme