Mainos
Mainos

Jalosella ei tietoa uudesta valtion rahoituksesta Tehy-kiistaan

Jalosen mukaan tiedossa on vain 150 miljoonaa euroa, jonka hallitus lupasi muiden jo käytyjen kunta-alan palkkaneuvotteluiden yhteydessä.

Kunnallisen työmarkkinalaitoksen johtajan Markku Jalosen mukaan KT:llä ei vielä ainakaan tänään päivällä ollut tietoa mahdollisesta valtion rahallisesta tuesta Tehyn palkkakiistassa. Jalonen kiisti Helsingin Sanomien tiedon, jonka mukaan kuntatyönantaja olisi esittänyt hoitajajärjestö Tehyn palkkakiistaan ratkaisuksi valtionapuleikkausten peruuttamista.

Jalosen mukaan uutisessa ei ole mitään perää, eikä työnantajalla ole tietoa mistään muustakaan valtion uudesta rahoituksesta. Tiedossa on vain 150 miljoonaa euroa, jonka hallitus lupasi muiden jo käytyjen kunta-alan palkkaneuvotteluiden yhteydessä.

Jalonen korosti SAK:laisen JHL:n edustajakokouksessa, että sen enempää KT kuin Kuntaliittokaan eivät ole Tehy-kiistan aikana esittäneet hallitukselle tällaisia rahavaatimuksia.

Hallitukselle on lähetetty pari viikkoa sitten vain vetoomus, jossa toivotaan sen ryhtyvän toimiin joilla turvataan kansalaisten henki ja terveys.

Sovittelulautakunta jatkoi kiistan sovittelua kello 13. Jalonen ei lähtenyt arvioimaan lautakunnan työn etenemistä ja aikataulua. Hän toivoi ratkaisun syntyvän lähipäivinä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot